SÄKER SSL KRYPTERING
Video

Läs mer om Sanelli filékniv 16 cm

Sanelli-knivarna är utvecklade för professionellt bruk och du kan därför se dessa högklassiga knivar i proffskök och hos sådana som handskas med fisk i sitt arbete. Nu också för vanliga konsumenter till vettigt pris!

I utvecklingen av Sanelli Premana Professional -knivarna har man särskilt beaktat säkerhet, pålitlighet och hygien. Coltellerie Sanelli S.p.A. utvecklade sin egen Premana Professional -knivserie genom att analysera och lösa varje problem förknippat med yrkesmännens dagliga arbete. Sanelli-knivarna har tillverkats i Italien, i 150 år redan! Sanelli-köksknivarna är förpackade i bruna pappskydd. Sanelli Premana Professional -knivarna är patentskyddade i Europa och USA.

Blad:
• Hålls vasst
• God flexibilitet
• Skär effektivt
• Lång hållbarhet
• Ypperlig slipmån

Skaft:
• Unik, ergonomisk formgivning som gör att handen tröttnar märkbart mindre
• Mjukt och strävt material som gör skaftet säkert
• Skaftets material är giftfritt och uppfyller EU:s livsmedelsstandarder
• Skaftet håller stora och plötsliga temperaturväxlingar, -40 °C - + 150 °C
• Skaftet är balanserat i förhållande till bladet
• Skaftets gröna färg känns lätt igen på arbetsbordet – bättre säkerhet

Användning:
• Varje kniv har sitt eget användningsändamål, så använd kniven endast för det.
• Akta dig för att använda kniven på hårda ytmaterial, såsom granit, keramik o.d.
• Knivarna är av välvässat kolstål. De kan också slipas supervassa om och om igen.

Rengöring:
• Knivarna kan diskas i maskin. Ta ut knivarna ur maskinen genast då diskprogrammet är slut och torka dem omsorgsfullt.
• Vid handdisk (rekommenderas), se till att inte matrester eller annan smuts blir kvar i fogen mellan skaft och blad.

Vässning och underhåll:
• Den 'skruv' som bildas i bladet avlägsnas med skärpstål.
• Bladet kan slipas t.ex. med brynsten.

Made in Italy.